Om Sofia

Som jag minns det har jag alltid varit intresserad av människor. Hur vi fungerar, tänker och känner.

Jag utbildade mig till kock och yrket förde mig ut i världen under några år men trots god mat och många äventyr sökte jag och längtade efter någonting annat. 2001 återvände jag hem till Sverige och påbörjade min massageterapeututbildning i svensk klassisk massage.

I det natursköna Sixtorp under ledning av Magnus Eliason fick jag erfara hur gamla obearbetade känslor kan sätta sig i kroppen i form av spänningar och blockeringar. En intressant inre resa som startade här och som fortfarande pågår.

Kurser i personlig utveckling följde där terapeuten Premleena Wettergran med kraftfulla övningar och meditationer kärleksfullt guidade mig i mitt inre. Hon förde mig också samman med Sumito, en annan fantastisk kvinna, som utbildade mig i en massageteknik där det handlar om att lyssna till kroppens egna signaler genom medveten närvaro.

Yogan kom i mitt liv under tidigt 2000-tal och har för mig kommit att bli ett ovärderligt verktyg i livskunskap, som jag vill dela med mig av till andra. Det resulterade i att jag under 2012 utbildade mig till instruktör i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajans lära.

För mig är familjen en viktig källa till glädje men också till kunskap. Hus och hem, vuxenrelationer och föräldraskap är stora utmaningar som ibland kan vara svårt att förena med ett aktivt yrkesliv. Tack till mina underbara barn som ständigt sätter mig på prov och får mig att växa som människa!

De senaste 22 åren har jag gett massagebehandlingar både på min privatpraktik  som ute på små och stora företag

Sedan 10 år tillbaka har jag både massagen och yogan  i  vackra lokaler i Centralpalatset mitt i Örebro centrum. Där skapar vi tillsammans Lugn & Ro.